Ir al contenido principal

Las tres cosas más importantes a la hora de buscar hotel en Marrakech Marruecos

 Las tres cosas más importantes a la hora de buscar hotel en Marrakech Marruecos -010 Antes de emprender un viaje al maravilloso país de Marruecos, los viajeros deben buscar primero un hotel en Marrakech donde alojarse. Esta tarea puede parecer bastante fácil, pero créanme, encontrar un buen hotel que pueda satisfacer todas sus necesidades también puede resultar frustrante. Si un viajero no puede encontrar un hotel en Marrakech donde pueda descansar cómodamente durante sus vacaciones, lo más probable es que, después de todo, no disfrute de su viaje. Marruecos se encuentra entre los principales países de África que siguen atrayendo a más viajeros. Y si hay algo que no deberían perderse es el encanto medieval de Marrakech como una de las ciudades imperiales del país. Sin embargo, para que aproveches al máximo tus aventuras de viaje, es muy recomendable que reserves tu hotel lo antes posible, es decir, para garantizar unas gratificantes vacaciones en Marrakech. Si eres uno de los muchos t

Een complete gids voor een bezoek aan Turkije

 Een complete gids voor een bezoek aan Turkije -003

Turkije is een land van diversiteit, adembenemende landschappen, warme gastvrijheid en een hele reeks resorts en activiteiten voor ieder wat wils. Turkije, een land dat zich uitstrekt over twee continenten waar oost en west elkaar ontmoeten, en 10.000 jaar beschaving kent, is een schatkamer van geschiedenis en cultuur.

Het weer in Turkije - Zuidelijke Middellandse Zee en Egeïsche kust

De Turkse Middellandse Zee- en Egeïsche kusten hebben een perfect mediterraan klimaat met een lage luchtvochtigheid. De lange, verlengde zomer loopt van mei tot oktober met temperaturen die variëren van de lage 20 graden Celsius aan het begin en het einde van het seizoen, tot halverwege de 30 graden Celsius in de warmste maanden juli en augustus.

In de lente vult de geur van citrusbloesems de lucht, zijn de heuvels en valleien groen van de vegetatie en zijn de koele, zonnige dagen ideaal om te wandelen en bezienswaardigheden te bekijken. Tijdens de herfstmaanden is het een genot om bij koud weer historische en natuurgebieden te bezoeken of koopjes te doen tijdens de eindeseizoensuitverkoop! De winters zijn doorgaans mild met wat zon en af ​​en toe een bui, en het is niet ongebruikelijk om zelfs in november in zee te kunnen zwemmen.

Turkse cultuur

De mix van culturele invloeden en tradities in Turkije is een van de dingen die toeristen naar het land trekken. Turkije heeft een rijk cultureel erfgoed met een lange geschiedenis van invloeden uit zowel Europa als Azië, wat tot uiting komt in de complexiteit en diversiteit van bepaalde Turkse kunsten, taal en handwerk. Turken zijn trots op hun eeuwenoude muziektraditie, die vergelijkbaar is met de muziek uit nabijgelegen islamitische regio’s zoals Saoedi-Arabië, Iran en Noord-India. Als kosmopolitische natie heeft Turkije ook ideeën en tradities overgenomen en ontwikkeld die westerse, Aziatische en Arabische elementen combineren.

De familie

Turkse gezinseenheden zijn uiterst belangrijk. Kinderen blijven vaak bij hun familie totdat ze trouwen en blijven dan het belangrijkste aandachtspunt in het leven van hun familie. Grootouders zijn vaak beschikbaar om voor de kinderen te zorgen, zodat de ouders kunnen gaan werken. Er is een groot respect voor ouderen in de Turkse cultuur en je ziet vaak dat de jongere generatie de hand van een ouderling kust en vervolgens het voorhoofd aanraakt als teken van respect.

Turkse vrouwen

Gelijke rechten voor vrouwen zijn in 2002 officieel aan het burgerlijk wetboek toegevoegd, zodat vrouwen nu gelijke zeggenschap hebben over familiezaken en eigendommen en bezittingen gelijkelijk worden verdeeld in het geval van een scheiding. Vrouwen hebben niet langer de toestemming van hun man nodig om een ​​baan te krijgen en zij hebben ook het recht om hun meisjesnaam te blijven gebruiken als zij dat willen, zodra zij getrouwd zijn.

Het boze oog

Het 'boze oog' is een oud geloof en een van de meest wijdverbreide bijgeloof in Turkije. Er wordt aangenomen dat het 'boze oog' wordt gecreëerd door gevoelens van extreme afgunst jegens een persoon of object en dat het het object van zijn blik kan betoveren en ongeluk kan brengen. De 'nazar boncuk' of 'boze oogkraal' is eigenlijk een welwillend oog dat wordt gebruikt om kwaad en kwaad af te weren. Je ziet het overal bescherming bieden: in huizen en gebouwen, in de auto, en ze worden zelfs door baby's en jonge kinderen gedragen.

Hamam

De Hamam, of het Turkse bad, was een Romeinse en Byzantijnse traditie die in de 11e eeuw door de Selcuk-Turken werd overgenomen en sindsdien deel uitmaakt van de Turkse cultuur en een manier van leven. Het claimde een belangrijke rol in de samenleving, omdat het niet alleen een plek was waar de gelovigen het moslimprincipe van reinheid konden volgen, het was ook een plek waar ze konden socialiseren, roddelen en zelfs over zaken of politiek konden praten. De peeling-, bad- en massageroutine zorgen voor zowel een ontspannende als opwindende ervaring. Tegenwoordig zijn Hamams te vinden in de meeste Turkse steden en zijn ze populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Familievakanties in Turkije

Turken zijn dol op kinderen en heten onze jonge vakantiegangers altijd hartelijk welkom. Er zijn veel activiteiten in Turkije die kinderen blij zullen maken, waarvan de meest populaire het doorbrengen van tijd op de zacht glooiende stranden is, die ideaal zijn voor gezinnen. Voor de meer actieve gasten zijn er wandelen, paardrijden, fietsen en watersporten mogelijk.

Wist je dat?

Turkije is de thuisbasis van twee van de zeven wereldwonderen, de tempel van Artemis in Efeze en het Mausoleum in Halicarnassus (het huidige Bodrum)

Sinterklaas, in de volksmond bekend als de Kerstman, is geboren en woonde in Turkije

Er wordt gezegd dat de ark van Noach is geland op de berg Ararat in Oost-Turkije

Turkije levert 70% van de hazelnoten in de wereld

Gaf de Engelse taal veel woorden, waaronder chock-a block, turquoise, yoghurt, kismet, kelim en perkament

Turkije introduceerde voor het eerst tulpen in Nederland en levert vandaag de dag nog steeds tulpen wereldwijd. De tulp is tevens de nationale bloem van Turkije

Turkije was 2700 jaar geleden het eerste land dat munten sloeg en gebruikte door de Lydiërs

Turkije heeft 's werelds eerste vrouwelijke rechter bij het Hooggerechtshof en gaf vrouwen in 1934 stemrecht

Religie

Hoewel de bevolking van Turkije voor ongeveer 99% uit moslims bestaat, is het land een seculiere staat die volledige vrijheid van aanbidding toestaat aan niet-moslims. Toeristen die kustplaatsen bezoeken, zullen waarschijnlijk niet veel bewijs zien dat ze zich in een moslimland bevinden, behalve de oproep tot gebed die vijf keer per dag te horen is. Als u een moskee bezoekt, kleed u dan conservatief en bezoek deze niet tijdens gebedstijden of op vrijdag, de heilige dag. Aan de kust bestaat kleding over het algemeen uit ontspannen strandkleding, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen. Alleen in kleinere dorpen, meer afgelegen gebieden en het oosten van het land zijn de kledingvoorschriften formeler en traditioneler.

Tijdens de Ramadan, of Ramazan, zoals het in Turkije bekend staat, vasten sommige lokale bewoners van zonsopgang tot zonsondergang. Dit is vrij ontspannen in de resortgebieden en zou geen enkel effect moeten hebben op bezoekers.

Feestdagen in Turkije

Overheidskantoren en banken zijn op feestdagen gesloten, maar het leven in de vakantieoorden gaat vrijwel gewoon door. Geldwisselkantoren en de meeste winkels en restaurants zijn normaal geopend.

Geschiedenis van Turkije

Deze uitgestrekte regio, historisch bekend als Klein-Azië of Anatolië, weerspiegelt een opmerkelijke en fascinerende geschiedenis met nederzettingen die teruggaan tot het achtste millennium voor Christus. Anatolië heeft vrijwel elke grote westerse beschaving zien komen en gaan, inclusief de Assyriërs, Hettieten, Frygiërs, Urartiërs, Grieken en Romeinen. Waardevolle artefacten, waaronder vermoedelijk de eerste landschapsfoto die ooit is geschilderd, zijn achtergelaten en worden tentoongesteld in Ankara's Museum van Anatolische Beschavingen. Veel van de artefacten van de musea zijn de enige aanwijzingen die we hebben voor de vroegste beschavingen.

Enkele van de mooiste vindplaatsen kwamen uit de Hellenistische periode voort, zoals de overblijfselen van het oude Troje en de verwoeste nederzettingen van Lycië. De meest indrukwekkende van allemaal is het oude Efeze. Er wordt aangenomen dat de Maagd Maria haar laatste dagen doorbracht in een klein huis aan de rand van Efeze, terwijl Johannes de Evangelist voor haar kwam zorgen. Het huis is nu een bedevaartsoord voor rooms-katholieken en heeft de officiële goedkeuring van het Vaticaan gekregen.

In 560 v.Chr. veroverde de koning van Perzië, Cyrus, alles en iedereen en onderwierp al snel de Egeïsche steden aan zijn heerschappij. 200 jaar later werden ze echter verslagen door Alexander de Grote. Hij leidde de Macedoniërs oostwaarts door Anatolië tot aan India in zijn streven naar het verwerven van de heerschappij over Azië. En ja hoor, hij veroverde snel het hele Midden-Oosten, van Griekenland tot India.

Na de verovering door Rome in de 2e eeuw voor Christus genoot Klein-Azië eeuwen van vrede. Tijdens de middeleeuwen werd het, als onderdeel van het Byzantijnse rijk, een centrum van het christendom.

Het Grote Seltsjoekse Rijk, gevestigd in Perzië, was de eerste echte Turkse staat in Anatolië. Dit rijk had een kenmerkende cultuur met prachtige architectuur en design. Het Seltsjoeken-rijk ging snel achteruit en Anatolië werd opgesplitst in een aantal kleine emiraten. De Turken trokken geleidelijk één voor één deze staten binnen, die uiteindelijk uitgroeiden tot het grootste rijk in de recente geschiedenis: het Ottomaanse Rijk. De Ottomanen regeerden meer dan zes eeuwen tot 1922. Het jaar daarop werd Klein-Azië het grootste deel van de Turkse Republiek onder leiding van Atatürk.

Mustafa Kemal Atatürk was de belangrijkste motor achter de ontwikkeling van het moderne Turkije. De voormalige legerofficier werd de eerste president van Turkije en loodste het land uit de puinhopen van het Ottomaanse Rijk. Atatürk voerde dramatische hervormingen door die elk aspect van het Turkse leven raakten. Er waren veel belangrijke veranderingen, waaronder het vervangen van het Arabische schrift door Latijnse karakters. Basisonderwijs werd verplicht gesteld en de religieuze wet werd afgeschaft. Vrouwen kregen gelijke rechten op het gebied van voogdij en erfenis, en in 1934 hadden de vrouwenrechten zich uitgebreid tot het algemeen kiesrecht.

Ataturk was en is nog steeds een nationale held – een enorme aanwezigheid in de lange geschiedenis van Turkije. In elke stad en dorp vind je overal waar je komt herinneringen aan de leider. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt Atatürk zelfs nog meer een held, omdat de bevolking van het land zijn buitengewone invloed erkent bij het maken van Turkije tot wat het nu is.

Turks eten en drinken

Het Turkse eten behoort tot de beste ter wereld. Met voldoende klimaatzones om de meeste ingrediënten lokaal te verbouwen, is er een breed scala aan producten die de smaakpapillen prikkelen en verleiden.

Naast de beroemde kebabgerechten zijn er nog veel meer traditionele Turkse gerechten om uit te kiezen. Meze (voorgerechten) waar Turkije terecht beroemd om is, biedt een scala aan honderden kleine gerechten, van eenvoudige combinaties zoals kaas met meloen tot rijkelijk gevulde groenten. Deze worden in alle Turkse restaurants geserveerd en gaan traditioneel gepaard met Raki, een sterke drank met anijssmaak waarvan wordt beweerd dat het de nationale alcoholische drank van Turkije is.

Winkelen in Turkije biedt het meest ongewone en gevarieerde aanbod aan geschenken, dat zelfs de niet-shoppers onder ons verleidt.

Traditioneel handwerk zoals tapijten, kelims, koperwaren, beschilderd keramiek en sieraden zijn populaire aankopen, samen met een goede selectie lederwaren, sandalen en strandkleding die in de meeste grotere resorts te vinden zijn.

In toeristische en kustgebieden zijn de openingstijden vrij flexibel en tijdens de zomer blijven veel winkels zeven dagen per week tot laat in de avond open, zodat toeristen op hun gemak kunnen rondsnuffelen en kunnen ontsnappen aan de hitte van de dag.

In souvenirwinkels en kraampjes is het altijd de moeite waard om af te dingen. Voor boodschappen bieden lokale minimarkten de basisbenodigdheden, terwijl de supermarkten in de buurt van de grotere resorts vergelijkbaar zijn met die we thuis gewend zijn. De meeste resorts hebben een wekelijkse markt waar lokale producten, handwerk en textiel worden verkocht en zijn zeker een bezoek waard.

Vervoer

Het huren van een auto is een van de beste manieren om erop uit te trekken, waardoor u de vrijheid heeft om op uw gemak de omgeving te verkennen.

Het lokale vervoer binnen de steden en resorts bestaat uit dolmus of minibussen (taxi's) die van het ene punt naar het andere rijden en u kunt overal langs de route in- en uitstappen en betalen op basis van de afgelegde afstand.

Dingen om te doen in Turkije

Turkije biedt een breed scala aan activiteiten voor zowel koppels als gezinnen.

Watersporten zoals windsurfen, parasailen, jetskiën en kanoën zijn populair op de aangewezen stranden in of nabij veel van de grotere resorts. Duiken is ook overal mogelijk en het kalme, heldere water is ideaal voor beginners en beginnende duikers. Wandelen en trekking worden steeds populairder en bieden een van de beste manieren om het platteland te verkennen.

Valuta in Turkije

De nieuwe Turkse lira (YTL) is de officiële munteenheid in Turkije. "Y" staat voor "Yeni" ("Nieuw") in het Turks, aangezien de nieuwe bankbiljetten en munten de oude munteenheid vervingen, die in januari 2006 uit de circulatie werd genomen. U kunt deze vooraf bij uw bank kopen, in dat geval adviseren wij u u minimaal twee weken voor uw vertrekdatum bestellen. Als alternatief kunt u geld of reischeques wisselen zodra u in Turkije bent aangekomen. Het is gemakkelijk om alle belangrijke valuta te wisselen in wisselkantoren, postkantoren en hotels. Op de meeste Turkse luchthavens bevinden zich ook wisselkantoren in de aankomsthallen.

Valuta kunt u ook verkrijgen bij geldautomaten in heel Turkije, op voorwaarde dat de symbolen op de automaat overeenkomen met die op uw bankpas. Uw bank zou u meer informatie moeten kunnen geven over het gebruik van uw kaart in het buitenland. Als u op enig moment toch een tekort aan Turkse Lira heeft, accepteren veel winkels en restaurants in de kustplaatsen en grotere steden betalingen in vreemde valuta. Maar als u van plan bent naar andere delen van het land te reizen, is het raadzaam om wat Turkse Lira mee te nemen.

De Nieuwe Turkse Lira wordt geleverd in biljetten van 5,10, 20, 50 en 100. De munten, genaamd Nieuwe Kurus (Ykr), zijn er in 1, 5, 10, 25, 50 en één Nieuwe Turkse Lira. Honderd Nieuwe Kuru’s zijn gelijk aan één Nieuwe Turkse Lira.

Houd er rekening mee dat Schotse valuta niet wordt geaccepteerd in Turkije. Het is ook vermeldenswaard dat zij geen buitenlandse bankbiljetten ter uitwisseling mogen accepteren die gescheurd of gekrabbeld zijn.

Paspoorten en visa

Britse staatsburgers hebben een standaardpaspoort van tien jaar nodig dat minimaal zes maanden geldig moet zijn na de datum van aankomst in Groot-Brittannië. Kinderen jonger dan 16 jaar hebben een eigen paspoort nodig als ze vóór oktober 1998 niet al op het paspoort van de ouders stonden.

Britse staatsburgers (inclusief baby's) moeten bij aankomst een toeristenvisum van 10 betalen. Dit dient contant betaald te worden in de vorm van een bankbiljet. Schots geld wordt in Turkije niet geaccepteerd.

Volledige details en aanvraagformulieren voor een volledig Brits paspoort zijn verkrijgbaar bij de hoofdpostkantoren of rechtstreeks bij het paspoortkantoor.

Niet-Britse paspoorthouders wordt aangeraden contact op te nemen met de betreffende ambassade in Londen over hun visumkosten.

Tijdsverschil Turkije

Turkije ligt twee uur voor op Groot-Brittannië. Het is een goed idee om uw horloge aan te passen zodra u aankomt, aangezien de dienstregelingen van luchtvaartmaatschappijen in lokale tijd worden uitgedrukt.

Vaccinaties voor Turkije

Er zijn geen vaccinatiebewijzen verplicht voor toegang tot Turkije. U dient altijd tijdig voor vertrek met uw arts te overleggen of er inentingen zijn die het ministerie van Volksgezondheid voor bepaalde gebieden noodzakelijk of raadzaam acht.

Wanneer te gaan

Het hoofdseizoen voor bezoekers aan de westelijke Egeïsche en mediterrane kustplaatsen van Turkije is tussen mei en oktober, wanneer het weer rustig is en de dagen lang en zonnig zijn.

De temperaturen variëren van midden 20 graden in het voor- en naseizoen tot midden 30 graden tijdens het hoogseizoen van juli en augustus, wat ook de populairste tijd is om te bezoeken wanneer alle activiteiten in volle gang zijn. De zeetemperaturen zijn warm en ideaal om de hele zomer door te zwemmen, en het is niet ongebruikelijk om zelfs in november in zee te kunnen zwemmen.

In de kustplaatsen hebben we een selectie woningen die geschikt zijn voor bewoning in de late herfst, winter en vroege lente, waar u de wisselende seizoenen kunt ontdekken. Neem contact met ons op voor meer informatie. Er kan een toeslag gelden voor verwarming. In de winter wordt het rustiger in de Turkse resorts en veel faciliteiten die tijdens de zomermaanden beschikbaar zijn, zijn in de winter mogelijk niet beschikbaar.

Veel Gestelde Vragen

Kan ik mijn mobiele telefoon gebruiken?

Over het algemeen is de mobiele telefoondekking in Turkije zeer goed, met uitzondering van enkele van de meer afgelegen en/of bergachtige gebieden. Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer u in Turkije een Britse mobiele telefoon gebruikt om contact op te nemen met onze buitenlandse kantoren en medewerkers, ook al bent u verbonden met het lokale netwerk, uw oproep moet worden voorafgegaan door 00 90 en dat u vervolgens de eerste 0 moet laten vallen. van het Turkse telefoonnummer.

Welke valuta heb ik nodig?

De nieuwe Turkse lira (YTL) is de officiële munteenheid in Turkije. Valuta kunnen in Groot-Brittannië worden gekocht, maar wij raden u aan om minimaal twee weken vóór uw vertrekdatum te bestellen om last-minute haast te voorkomen. Eenmaal in Turkije kunt u eenvoudig alle belangrijke valuta wisselen in wisselkantoren, postkantoren (PTT's) en hotels. Valuta kunt u ook verkrijgen bij geldautomaten in heel Turkije, op voorwaarde dat de symbolen op de automaat overeenkomen met die op uw bankpas. Uw bank zou u meer informatie moeten kunnen geven over het gebruik van uw kaart in het buitenland. Als u op enig moment merkt dat u een tekort aan Turkse Lira heeft, worden vreemde valuta, inclusief Britse ponden, gemakkelijk geaccepteerd in veel winkels, hotels en restaurants in de toeristische gebieden.

Travellercheques of creditcards?

Creditcards worden nu op grote schaal geaccepteerd in winkels en sommige restaurants in de belangrijkste steden en resorts. Wel moet u altijd vooraf controleren of u van plan bent te gaan eten en achteraf met de kaart betalen. Veel kleine, door een familie gerunde restaurants of etablissementen accepteren mogelijk geen kaarten. De kleinere dorpen en plaatsen buiten de gebaande paden accepteren mogelijk ook geen creditcards, dus zorg dat u wat contant geld bij de hand heeft.

Valuta kunt u verkrijgen bij geldautomaten in heel Turkije, op voorwaarde dat de symbolen op de automaat overeenkomen met die op uw bankpas. Uw bank zou u meer informatie moeten kunnen geven over het gebruik van uw kaart in het buitenland. Travellercheques kunnen worden ingewisseld bij banken, wisselkantoren en de meeste grotere hotels.

Wat is de spanning en hebben we adapters nodig?

De stroomsterkte is 220 V. Wandcontactdozen hebben twee afgeronde pinstekkers, zoals in veel Europese landen. Als u Britse apparaten wilt gebruiken, heeft u een adapterstekker nodig.

Is er een tijdsverschil?

Ja, Turkije hanteert GMT+2 (zomertijd GMT+3 geldt van eind maart tot eind september). Dit betekent dat Turkije het grootste deel van het jaar twee uur voorsprong heeft op Groot-Brittannië. Het is een goed idee om uw horloge aan te passen zodra u in Turkije aankomt.

Wat zal ik nemen?

Je kunt nu de meeste westerse goederen vinden, inclusief vakantiebenodigdheden zoals zonnebrand- en aftersunlotions, insecten- en muggenwerende middelen, en dergelijke, zoals in de meeste grotere resorts en supermarkten. Het meenemen van deze artikelen bespaart tijd en zorgt er bovendien voor dat u uw favoriete merken kunt vinden. Het is de moeite waard om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor mee te nemen, vooral tijdens het hoogseizoen, wanneer de temperaturen kunnen stijgen, een zonnehoed met een brede rand en een muggenspray voor zowel uw kamer als een spray voor uzelf als u 's avonds buiten bent. Neem ook een Europese 2-pins adapter mee voor uw elektrische apparatuur; deze zijn in Turkije lastig te vinden. Een fotokopie van uw paspoort is handig om bij u te hebben als identiteitsbewijs, en als u rijdt, ook een kopie van uw rijbewijs om in de auto te bewaren.

Zijn winkels open op de dag van aankomst?

Tijdens het zomerseizoen, en vooral in de resortgebieden, zijn supermarkten, minimarkten en vele winkels dagelijks geopend, vaak tot vroeg in de avond.

Als algemene richtlijn zijn de openingsdagen en -tijden als volgt:

Banken: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 13.30 - 17.00 uur.

Postkantoren: (herkenbaar aan gele PTT-borden) 08.00 - 20.00 uur van maandag tot en met zaterdag en van 09.00 - 19.00 uur op zondag.

Musea - 09.00 - 17.00 uur dinsdag t/m zondag.

Apotheken (eczane) - 09.00-19.00 uur van maandag tot zaterdag. Er wordt op roosterbasis een apotheek van dienst aangesteld die 24 uur open moet blijven; de details hiervan worden op de voorruit van elke apotheek gehangen.

Winkels: in de resorts, en vooral tijdens de zomermaanden, zijn bazaars en vele toeristenwinkels dagelijks geopend van rond 09.00 uur tot laat in de avond, vaak tot 22.00 uur. Meer reguliere winkels kunnen eerder op de avond en op zondag sluiten.

Supermarkten: De meeste supermarkten zijn dagelijks geopend, en de grotere zijn in de zomer vaak tot 22.00 uur geopend, enkele 24 uur per dag.

Cafés en restaurants hebben doorgaans open openingstijden en sluiten mogelijk pas vroeg in de ochtend.

Zijn er insecten?

Er kunnen in bepaalde gebieden muggen voorkomen, dus een plug-in afschrikmiddel is een idee. Mieren komen vaak voor in sommige plattelandsgebieden.

Hoe is autorijden in Turkije?

Net als in de rest van de Middellandse Zee kan het voor de Britse bestuurder lijken alsof andere weggebruikers onvoorspelbaar rijden. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, hoewel sommige kust- of bergwegen smal en bochtig kunnen zijn. U moet zich bewust zijn van de volgende punten:

Het verkeer rijdt in Turkije rechts, wat betekent dat u bij kruispunten en rotondes voorrang moet geven (voertuigen die op de rotonde komen hebben voorrang).

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht.

Er zijn strikte wetten voor rijden onder invloed - de regel is absoluut geen alcohol als je van plan bent te rijden. Willekeurige tests zijn heel gebruikelijk en de politie zal ter plekke boetes uitdelen.

Als een ander voertuig zijn lichten laat knipperen, betekent dit dat het voertuig doorrijdt en niet dat het voertuig voorrang geeft.

U dient te allen tijde defensief te rijden, en u moet uiterst voorzichtig zijn als u in het donker rijdt, aangezien u mogelijk onvoldoende verlichte voertuigen, langzaam rijdende vrachtwagens of dieren tegenkomt die over de weg dwalen.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Startpagina van de toerisme- en reisblog -05ho0

Startpagina van de toerisme- en reisblog -05ho0 Planten in uw eigen tuin Schoonheid en lichaamsverzorging Verbetering van de psychologische stemming Toerisme naar beroemde steden Kat en hond thuis Seksuele voorschriften Programma's voor het elimineren van obesitas De beste hostingdiensten Marketing en het aantrekken van klanten Uitgelichte informatie    Zie ook:    Meer artikelen en advies voordat u op reis gaat en  reizen boekt (( klik hier ))    Zie ook:     Uitgelichte pagina's    Als u geïnteresseerd bent in toerisme, reizen, hotelreserveringen en het kiezen van de beste plaats om te bezoeken,  klik dan hier en ga Kampeeruitrusting en locaties voor een vakantie in het noordwesten van de VS Kamperen in het noordwesten van de Verenigde Staten kan zo divers zijn als je wilt vanwege de klimaat- en hoogteverschillen. Dit artikel bespreekt kamperen in het noordwesten en geeft enkele suggesties voor kampeerbestemmingen in de regio Washington, Oregon en Idaho. Inwoners van het noor

Diez mejores consejos para los amantes del esquí en familia a la hora de pasar unas vacaciones turísticas

 Diez mejores consejos para los amantes del esquí en familia a la hora de pasar unas vacaciones turísticas -002 Planificar unas vacaciones de esquí en familia a menudo puede parecer desalentador, especialmente si tienes niños pequeños. A continuación se ofrecen algunos consejos útiles en los que quizás no haya pensado y que deberían garantizar que toda la familia pase un buen rato en las pistas. 1. Equípese adecuadamente Es importante, especialmente para los niños, estar seguros y cómodos. Alquila cascos en el resort para ahorrarte llevarlos hasta allí. Use capas para poder cambiar fácilmente la temperatura de su cuerpo en caso de que tenga demasiado calor. Los calcetines y guantes son vitales ya que las manos y los pies pueden enfriarse muy rápidamente. Podrías ahorrar dinero alquilando tu equipo o pidiéndolo prestado a amigos y familiares. 2. Elección de resort Elige el resort para tus vacaciones teniendo en cuenta la edad de tus hijos. Los niños pequeños necesitan buenas pistas para

Sobre cómo pasar unas agradables vacaciones turísticas en el continente africano

 Sobre cómo pasar unas agradables vacaciones turísticas en el continente africano -004 Hay infinitas formas de vacacionar en el mundo actual. Los viajes aéreos permiten llegar a casi cualquier parte del mundo en treinta horas o menos. El parque local o el estado de al lado ya no son nuestras únicas opciones razonables de vacaciones. Podemos viajar en enormes cruceros y explorar la belleza de los mares o podemos vacacionar en una cabaña escondida en las montañas. Incluso es posible y razonable realizar un safari africano en sus próximas vacaciones. Lo sé, un safari africano parece demasiado exótico y ciertamente demasiado caro para un típico viaje familiar. Y tiene razón en que un safari africano no es una forma típica de pasar una semana o dos en familia, pero ciertamente se está convirtiendo en una opción más viable a medida que viajar se vuelve más fácil y razonable. Admitelo. Hay al menos una parte de ustedes que siempre ha deseado realizar un safari africano para explorar algunos d